jeudi 2 octobre 2014

Dingoların bilim dünyasından acıklı haberler



Dingoların bilim dünyasından acıklı haberler




EZGİ BAŞARAN

Radikal

Politika / 30/09/2014

Hükümetin açtığı en 'makbul' üniversite yöneticisi yarışmasında birinciliğşimdilik bu rektör göğüslüyor. Ama rakipleri bol. Ama rakipleri çlü. Üniversite değil, Dingoların şahsi ikametgahı. Tozu dumanı, otu samanı nlünce savuruyor, ne hukuk ne etik, ne bilim ne fen kriterini takıyorlar. Türkiyenin belli başlı üniversiteleri yle Dingo rektörler, belli başlı fakülteler böyle Dingo dekanlar tarafından iç ediliyor.
Ne haller ne mikro iktidar alanları var, ne Kemeraltında Kapalıçarşıda bulunmayacak kurnazlıkta esnaf hesapları nüyor, ah bir bilseniz

Gücü elinde bulunduranlar tarafından özenle seçilip üniversitelere yerleştirilen bilim dünyasının hükümet komiserleri, bilim dünyasının Alo Fatihleri, yani bu Dingolar

İstiyorlar ki tüm araştırma görevlileri, tüm asistanlar, tüm yardımcı doçentler, tüm doçentler onların eşleri dostları, söz geçirebildiği ya da hükümetin hoşuna gidecek kişiler olsun.

Buna re kadroları düzenlerken de, takdir edersiniz ki, ne bilimsel kriter ne de hukuki hudut gözetiyorlar. Akademik yetkinlik mi? Geçiniz.
Milliyetçilik, AKPye yakınlık, eskiden cemaate yakınlık şimdi cemaate uzaklık’, Milli Görüş geleneğine içten bağlılık, serde İslamcılık türünden yetkinlik alanları var ve asıl bu akçeler tedavülde

Ha bir de en önemlisi Haddini aşarak(!) protesto hakkını kullanan gençlere karşı devletin taranı tutmak Evet üniversite kadroları böyle hocalarla dolsun isteniyor. Öğrencisinin değil, devletinin hocaları!

**

Ben size yukarıda yaptığım tarifin vücuda gelmiş halini vakalar üzerinde göstereceğim şimdi, az bekleyin.

-Öyle bir rektörşünün ki Soma faciasından 1 hafta önce, Soma Holdingin patronuna plaket verdi.

-Öyle bir rektörşünün ki Çocukların mezuniyet renini kapasite yetersiz diyerek iptal etti. O kapasitesiz stadyum Metallica konserine ev sahipliği yapmıştı fakat öğrenciler için uygun değildi. Çünkü bir sene önce Gezi eylemleriyle ilgili komik pankar tlar açan öğrencilerin bu sene de şov yapmasından çekinilmişti.

-Öyle bir rektörşünün ki Kams güvenlik görevlilerinin sayısı 1. 5 katına çıkarmak üzere kaynak ardı ama sosyal bilimler fakültesinin ılması
için kaynak bulamadı!

-Öyle bir rektörşünün ki Yemedi, içmedi Gezide hayatını kaybeden gençlerin anısına dikilen 30 fidanı bir bayram tatili vakti söktürdü.

-Öyle bir rektörşünün ki Pirinçler üzerinde (Mersin Limanında ele geçirilmişti) araştırma yapan ve GDO’ludur diye rapor veren Biyoteknoloji ve Genetik Araştırmalar Merkezinin itibarını sıfırladı. Çün Tarım Bakanı Hayır o pirinçler GDO’lu değildir demişti. Bu demeci en kıymetli bilimsel veri kabul eden rekr üniversitesinin merkezini analizden çekti.

-Öyle bir rektörşünün ki Onlarca idari personeli sürgün etti, afiş asıyor diye öğretim görevlileri hakkında soruşturma başlattı.

-Öyle bir rektörşünün ki Doktoraları biten bir çok araştırma görevlisini i şten attı. İlgili bölümleri ve fakülteleri bu araştırma görevlileri ile çalışmaya devam etmek istediğini söylemesine rağmen Bu akademisyenler İstanbul idare mahkemesinde dava açtı ve bir ay önce kazandı. O mahkeme kararına re üniversitedeki kadrolarına geri dönmeleri gerekiyordu. Evet bir kısmı dön. Fakat iki araştırma görevlisi için mahkeme kararı olmasına rağmen reve iadeleri yapılmıyor. Neden? Çünkü bu iki araştırma görevlisi, seyin Mercan ve Aykut Tunç Kılıç rekre göre hiç makbul kimseler değil. Çünkü bu iki akademisyen rektörlüğün yukarıda saydığım uygulamalarını eleştiriyor ve daima öğrencilerinin yanında duruyor. O nedenle hukuksuz biçimde işsiz bırakılıyorlar. Ceza gibi, gözdağı gibi işsiz bırakılıyorlar.

**

Bu müthiş icraatlara imza atan rekr Prof. Mehmet Karacadır.

Türkiyenin en kıymetli üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesini yönetiyor.

Ve hükümetin tığı en makbul üniversite yöneticisi yarışmasında birinciliği göğüsyor.

Ama rakipleri bol. Ama rakipleri güçlü. Bugün İTÜde yarın ODTÜde. Yarın ODTÜde, öbür gün Yıldız Teknikte. O n Yıldızda, diğer gün Egede